Tuesday, June 1, 2010

Tõsiselt või?

Araablased rikuvad blokaadi lastiga, mis niikuinii oleks saanud läbi Egiptuse või Iisraeli oma sihtkohta(juhul kui last oli ikkagist humanitaarabi). Pussitavad, peksavad ja tulistavad neid peatama tulnud sõdureid, kes ei plaaninud mingit vägivalda kasutada. 7 Iisraeli sõdurit saavad vigastada ja kui nad ennast eluohtlikus olukorras kaitsma hakkavad on järsku IISRAEL süüdi?! Araablastelt niikuinii midagi paremat ei oleks osanud oodata, aga kui lääneriigid ka oma püksikud krussi keeravad on midagi mäda küll.
Muidugi lüpstakse seda lehma täie eest, hukkamõistud tulevad igalt poolt ja Palestiina juhid kutsuvad kõiki üles neid toetama. Ilmselgelt oli see algusest peale plaaniks, sest olenemata Iisraeli käitumisest, on propagandavõit kindel. Iisrael mängis palestiinlastele ilusti kätte tappes "süütuid humanitaartöötajaid", aga samas kui lasta läbi iga "humanitaarkonvoi" ilma kontrollita, muutub kogu blokaad mõttetuks.

Damned if you do and damned if you don't


Väike kullatükk postimehe kommentaaridest...
"Teen ettepaneku humanitaarabi koridor avada Tšetseeniasse. Autode konvoid liiguvad Tsetseenia poole kõigi eesti ja läti kultuuritegelastega ja rahumeelsete Tšetseenia aktivistidega. Kui vene sõdurid meid takistada püüavad, ründame neid kaigaste, kirveste ja nugadega. Ühesõnaga mitte tulirelvadega vaid rahumeelsete tööriistadega.

Ja kui venelased peaks humanitaarabi konvoile tule avama on tegu küll rahumeelsete tsiviilisikute ründamisega ning väärib NATO punkt 5 rakendamist Venemaa suunas!"

No comments: