Friday, November 13, 2009

Miša aastakõne

Põhja- ja Lõuna-Korea ei saa omavahel läbi, lättlased kaevavad meteoriite maa sisse, Villu Tamme hakkas tegema lastelaule, Vladimir Medvedev pidas oma aastakõne. Üldiselt rääkis Miša viies osas sellest, kuidas elujärg Venemaal järsu hüppe inimväärsuse poole teeb.
Esimesena nimetas riigipea meditsiini ja farmaatsiat - teisisõnu segatakse aspirini sisse tulevikus vähem luppja.
Teisena tervislike eluviiside motiveerimist - sport oleks hea mõte... legaliseerida tänavakakklused ja pussitamised on muidugi kerge, aga kas need ka olümpiaalks pürgivad, see on omaette küsimus.
Kolmandana energeetika moderniseerimist ja energiaefektiivsuse tõstmist - esmakordselt Venemaa energeetika-ajaloos tuleb kasutusse juhtmete isoleerimine.

Seejärel nimetas Medvedev informatsioonilist arengut ja nüüdisaegse tehnoloogia arendamist - selle all mõtles ta siis 30 ballistilist raketti, umbes 300 ühikut soomustehnikat, viis raketikompleksi Iskander, 30 helikopterit, 28 sõjalennukit, kolm tuumaallveelaeva, ühe korvett-klassi sõjalaeva ja 11 kosmosesatelliiti mis tuleval aastal soetatakse. "Kõik sellised abinõud võimaldavad moodustada sellise armee, mis ei anna meie ja meie liitlaste ähvardamiseks võimalust," märkis ta.
Mind teeb siiski murelikuks, kas see "Venemaa ähvardamine" on tõesti lihtsalt paljas ettekääne igasuguste lahedate mänguasjade ostmiseks, et mõnele väiksele rahvusele jälle peale astuda, või on päriselt keegi piisavalt segane-üleliigsete-kromosoomidega-verepilastuse-tulemusena-sündinud-alaharitud-viltus-hammastega-debiilik, kes herilaspesa lühikese roikaga torgib? Eip, tavaliselt on pigem vastupidi.
Aga heast külest saavad Gruusia lehmad ja lambad jälle rahulikult rohtu nosima minna, 944 hektari karjamaade läbi kammimisel eemaldati seal 263 miini ja 161 kassettmürsku.
Reede 13, sõita tuleb ohutult, vaadata mõlemale poole, ma vaatan siis tulevikus ka.

No comments: